DIŞ MEKÂN BİTKİLERİ NELERDİR?


Dış mekân bitkileri, kentleşme ile birlikte peyzaj alnında önemli bir noktaya gelmiştir. Özellikle bahar aylarının gelişi ile birlikte, bahçelerini süslemek isteyen bitki severler, çiçekli ve sezonluk bitkileri tercih etmektedir. Ama bunun yanında, çalı ve çeper bitkisi olarak kullanılan küçük ağaç formunda bitkilerde vardır.
Dış mekân bitkileri genel itibariyle sezonluk olarak tercih edilmiyorsa, ısı ve güneş ışığına fazla duyarlı olmayan türlerden seçilir. Bu anlamda sizler için dış mekân bitkilerine birkaç örnek vermek istiyoruz.

Ağaç ve Çalı Formu Bitkiler


Bu türler genellikle 7 ila 20 cm arasında ve daha fazla uzama gösteren, genellikle mevsime bağlı olarak yapraklarını dökmeyen türlerdir. Budama yöntemiyle şekillendirilebileceği için estetik açıdan da destekleyicidir.

Sarılısı ve Tırmanıl Bitki Formları


En önemli örneği kesinlikle sarmaşıktır. Sürünücü ve sarılısı, otsu gövdeleri bulunur. Genellikle bahar ve yaz aylarında yapraklıdırlar. Bazı türlerin kışın da yapraklı olduğu görülebilir.

Yer Örtücü Bitkiler


Toprak zemin üzerinde sık ve yoğun bir biçimde yayılarak büyüyen bitkilerdir. Bu bitkilerin toprak kayması konusunda olumlu etkisi vardır. Erozyona elverişli arazilerde yetiştirilmesi tavsiye edilir.

Mevsimlik Çiçekler ve Soğanlı Bitkiler


Genellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen bazı türleri hoş kokulu, bazı türleri ise görsel anlamda kuvvetli olan çiçek guruplarıdır. Soğanlı olanlar, sezonluk değildir.

Çim Türü Bitkiler


Yine toprak zemin üzerinde yayılmacı bir hareket gösteren türlerdir. Genellikle, toprak halısı olarak kullanılırlar ve sezonluktur. Park ve bahçelerde sıklıkla tercih edilir.
Siz de bu bitkilere sahip olmak isterseniz, özellikle arama motorunda yapacağınız detaylı aramalarla, Zümrüt Çiçek Evi’ne ulaşmanız mümkün olacaktır. Arama motorunuza Ankara Çiçek, Ankara Çiçek Siparişi, Ankara Cicek Siparişi, Ankara Çiçek Gönder, Ankara Cicek Gönder gibi bir arama yaparak kolaylıkla firmamıza ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Çankaya Çiçek, Cankaya Cicek, Çankaya Çiçek Siparişi, Cankaya Cicek Siparişi, Çankaya Çiçek Gönder, Cankaya Cicek Gönder, Çiçek Ankara, Cicek Ankara, Çiçek Siparişi, Cicek Siparişi, Balgat Çiçek Siparişi, Dikmen Çiçek Siparişi, Yıldız Çiçek Siparişi, Sözgütözü Çiçek Siparişi, Mamak Çiçek Siparişi gibi aramalar yaparak da sitemize ulaşabilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye’nin Araç Sigorta Sitesi

BAHAR ÇİÇEKLERİ